Scopul și mesajul întregii dezbateri cu privire la majorarea prețului salubrității a fost atins!
2018-12-12 19:32:02

   Din fericire s-a reusit tragerea unui semnal de alarma in ceea ce priveste indolenta a aproape jumatate din florestenii care produc deseuri menajere. Sunt inregistrate ca producatori de deseuri aprox. 36.000 persoane fizice in Floresti (din care 20% au uitat sa isi plateasca salubritatea, desi chiar ei recunosc ca serviciul le-a fost prestat). Aceste persoane declarate produc deseuri (adica cantitatea ridicata lunar de la personae fizice din Floresti) cat, spun raportarile si statisticile nationale, in mod normal 65-70.000 de romani! Imposibil!! Concluzia e ca pe langa cele 36.000 persoane mai sunt vreo cel putin 30.000 nedeclarate. Cum cifrele nu mint, Institutia primarului, prin aparatul de specialitate, a propus o majorare la 15 lei, PENTRU A EVITA BLOCAJUL SI SITUATIA IN CARE AVEM CONTRACT, DAR NU PUTEM PLATI, pentru ca nu avem din ce (salubritatea se plateste din cont special, rezultat strict din incasari!). Consilierii au aprobat o majorare la 8.4 lei. Perfect! S-a evitat blocajul. Acum, mingea e in terenul florestenilor !

   Scopul si mesajul intregii dezbateri cu privire la majorarea la 15 lei /pers/luna a fost atins: o dezbatere reala in consiliul local a problemei. Dragilor, daca nu incepem sa colectam selectiv (da, la cele 4 puncte de colectare selective din Floresti), daca nu dam dovada de simt civic si nu ne declaram, daca uitam sa platim salubritatea, vom avea o problema majora cu deseurile. Mai mare, mai urata decat acum 2 ani ! Solutia e in mainile voastre !

   Evident, pe mai departe, administratia locala, IN MASURA PARGHIILOR LEGALE CARE EXISTA, va continua activitatea de aplicare sanctiuni pentru cei ce uita sa plateasca, si va identifica, IN MASURA PUTERRII CONFERITE DE LEGISLATIE, pe cei care din indolenta nu s-au declarant. Vor continua si impunerile, popririle, executarile silite…. Cat priveste licitatia pentru atribuirea serviciului de salubritate, din pacate, toti operatorii fug de Floresti, pentru ca este renumit pentru faptul ca foarte multi floresteni nu isi platesc salubritatea pentru ca asa e cool si pseudocivic. Cum licitatia stipuleaza incheierea de contracte intre operator si persoanele fizice / juridice DIRECT, operatorii nu doresc sa participe la licitatie! Si fac un apel la toti florestenii! COLECTARE SELECTIVA, DECLARAREA LA SALUBRITATE SI PLATA SERVICIULUI !

 

   HORIA PETRU ȘULEA, primarul comunei Floresti

Înapoi


Plateste taxele si impozitele prin serviciul www.ghiseul.ro
Transport Public Galerie Foto Carte de oaspeți

Cont GHISEUL.RO

Pentru autentificarea initiala in contul ghiseul.ro, va rugam sa completati formularul atasat AICI si sa-l trimiteti la adresa de email: plationline@floresticluj.ro

 

Newsletter

OK